Dos semanas

Solen har lyst från en klarblå himmel hela dagen och jag har legat ute i bikini och skrivit klart en novell till engelskan, så nu är det bara tre saker kvar att lämna in. Två saker den här veckan. Och jag har nationellt prov i spanska imorgon, fast preteritum, imperfekt och konjunktiv är mest en röra. Förstår inte hur jag ska lyckas med det provet. Jag har för höga krav på mig själv.

Men det har i alla fall varit en underbart härlig dag och jag börjar känna att det inte är så långt kvar tills det här är slut. Om två veckor är jag på den bästa platsen på jorden. Jag lovar. Jag hoppas verkligen att det är så här soligt och härligt då också.

Jag vill liksom ingenting. Utom att det ska bli lov.

Dona nobis pacem (jag har klassisk musik på hjärnan)

Kort dag och jag borde göra de fyra sista uppgifterna i tvåan, men min vana trogen skjuter jag nog upp det till nästa vecka, det är ju trots allt inte förrän då de måste vara inne...

Istället ägnar jag dagen åt att öva cello (hittills en timme, men det lär bli mer), klippa och slinga håret och göra en skiss på en klänning som jag ska sy. Jag har verkligen sett världens snyggaste klänning men den var alldeles för dyr så jag har helt seriöst bestämt mig för att sy en liknande. Jag hade syslöjd i sjuan senast, och det var väl inte min största talang men nån utmaning måste man ju ha. Planen är att den ska vara klar till skolavslutningen och där blev plötsligt utmaningen SÅHÄR mycket större.

Annars är livet skönt. Eller kommer i alla fall bli så fort jag är klar med det sista.

Det blommar i mitt plommomträd

Det regnar, men solen skiner ändå. Och igår åt jag glass i solen med mina vänner. Och jag har köpt ett par jeansshorts. Och två av tre lektioner idag har jag haft utomhus.

Känner vi oss taggade för sommar kanske?


Ocean

Något av det bästa just nu: Ocean, John Butler





Stort, lätt, tyst, fritt
Vackra färger och skummande vågor
att flyta ovanpå eller inuti, under
Att flyga fram över på en båt med vita segel
Glittrande droppar på huden som lämnar stelt salt





Jag längtar till havet
När jag är färdig med skolan om ett år, då ska jag resa till havet och lära mig dyka
Gå på botten och se ytan underifrån


Snälla ge mig sommar



Ge mig flätor i håret och solvarm hud
Sena kvällar på träbryggor och engångsgrill i sanden
Låt mig vakna till tonerna av en vals som någon vän har skrivit medan jag sov
Håll om mig med starka armar och kyss mig med jordgubbssmak i munnen

Lycklig

Min vän skickade precis en låt till mig som vi ska repa in. Jag blev så lycklig, den är verkligen hur fin som helst och får mig att tänka på tidiga sommarmorgnar på en filt i gräset. Eller sommarkvällar i armarna på någon man tycker om.

Och det är maj. Om någon har missat det. Vi slutar skolan om en månad, och då kommer stressen vara över, då kommer vi ha tid för vrandra, då kommer alla sommarmorgonar och sommarkvällar som jag drömmer om när jag hör den där låten.


Hjälp

Jag såg dokumentären om vargjakten. Blev rädd. På riktigt.

RSS 2.0